↑ Terug naar Noord-Holland

Alkmaar

Alkmaar
Een Crazy 88 wandeltocht spelen in Alkmaar.
Wat denkt u ervan om een Crazy 88 straatact op te voeren op de kaasmarkt of om met een geleend mobieltje naar het buitenland te “bellen”. Deze Crazy 88 wandeltocht is geschikt voor zowel mannen als vrouwen waarbij uw creativiteit en lef bepaalt of u zult winnen. Leuk als groepsuitjes, bedrijfsuitje, afdelingsuitje, of vrijgezellenfeest

Eigen locatie
Ook als u over een eigen locatie beschikt of kent is het mogelijk om daar een wandeltocht als bedrijfsfeest, bedrijfsuitje, familiefeest of een vrijgezellenfeest te organiseren.

Crazy 88 wandeltocht
De Crazy 88 wandeltocht duurt ongeveer 2,5 uur. Je speelt het spel inclusief twee drankjes per persoon, voor groepen vanaf 20 personen. Kleinere gezelschappen en groepen groter dan 30 personen ontvangen een aangepaste offerte.

Start Crazy 88 wandeltocht
Bij ontvangst in Het Gulden Vlies of Grand Café Samen wordt u verwelkomt met een kopje koffie of fris met wat lekkers erbij. Na uitleg van de Crazy 88 wandeltocht worden de groepen ingedeeld en gaan jullie op pad. Na uitvoering van de opdrachten kun je onder het genot van een drankje ervaringen van deze Crazy 88 wandeltocht uitwisselen. Wie o wie is het winnende team. Kortom, een pakkend wandeltocht voor een geslaagde middag.

Het Gulden Vlies
Hoe lang de plek al bewoond wordt is niet precies meer na te gaan. Het oudste document over Het Gulden Vlies is van 1563 en verhaalt hoe ene Meester Andries Cloeck, destijds waard van Het Gulden Vlies, werd ingeschreven als poorter van Alkmaar. Anno nu is het een van de oudste herbergen die nog altijd in naam, functie en zelfs op de oorspronkelijke plek bestaat! Maar liefst drie generaties Mooij hadden het Gulden Vlies gedurende 88  jaar onder hun beheer. Op 15 juli 1994 nemen beroepskok Bram van Duin en zijn vrouw Yolanda van Duin – van Zomeren het roer over en maakten van Het Gulden Vlies een groot succes. En en leuke locatie als vertrekpunt van uw wandeltocht
Het Gulden Vlies
Koorstraat 30
1811 GP Alkmaar

Grand Café SAMEN
Aan de Houttil 34 (Waagplein) in Alkmaar is grand café SAMEN geopend met een concept gericht op bezoekers van 30 jaar en ouder. Zo zijn er meerdere wijnen per glas verkrijgbaar, worden gerechten met aandacht en zorg bereid en gepresenteerd, is de muziek afgestemd op de doelgroep, en is gekozen voor een stijlvol interieur waar de 30plusser zich thuis voelt. SAMEN beschikt over twee etages omdat het in het verleden twee panden zijn die werden samengevoegd. Achter in de zaak bevindt zich het restaurantgedeelte dat een tuinkamersfeer heeft gekregen. Een verlicht glazen plafond simuleert daglichtinval en zorgt dat de ruimte ook overdag aantrekkelijk is. De vloer is afgewerkt met een flagstone die doorloopt over de achterwand, wat aandoet als een terrasvloer en buitengevel.
De kleurstelling van het blauwgroene behang en turkooizen stoffering, benadrukt de beoogde serreambiance.
Café Samen
Houttil 34
1811 JM Alkmaar

Alkmaar
De Alkmaarse kaasmarkt is al meer dan vier eeuwen een traditie, die tegenwoordig jaarlijks door 100.000 mensen wordt bezocht. De ‘markt’ vindt plaats op het Waagplein, voor het monumentale Waaggebouw. In de 18e eeuw werd maar liefst vier dagen per week kaasmarkt gehouden, en deze duurde tot 1 uur ’s nachts. Gemiddeld werd per marktdag 300 ton kaas omgezet. Sinds 1939 is Alkmaar de enige stad die nog kaas verhandelt op deze traditionele wijze. Vandaag de dag zijn de kaasmarkten elke vrijdag (van april tot september) te bezichtigen.

Vragen en Vrijblijvende Offerte.

* indicates required field